Afbeelding
Foto:

Kapitein Navicula

in Natuurwijzer


Bram Fey, kapitein van van onderzoeksschip Navicula van het NIOZ, is zondagmiddag te gast in het programma Natuurwijzer op Radio Texel.

Bram vaart al bijna twintig jaar over het wad van Texel tot de Dollard en soms ook op het Duitse deel van de Waddenzee en vertelt daarover op de radio in gesprek met radiomaker Matthijs Deen.


Zelfs na al die jaren blijkt het wad ook voor hem nog altijd verrassingen in petto te hebben. Dat het werk op de Navicula niet alleen boeiend, maar ook intensief is bleek vooral afgelopen jaar. Als gevolg van de coronamaatregelen moest Bram het tijdens het varen met een bemanningslid minder doen.


Natuurwijzer is zondag te beluisteren van 12:00 tot 13:00 uur en op dinsdag van 18:00 tot 19:00 uur via 106.1 FM en via www.radiotexel.nl/stream.html. Natuurwijzer wordt gemaakt door het NIOZ en Radio Texel. De Navicula was laatst nog in het nieuws omdat het onderzoeksschip vervangen gaat worden door een nieuw schip dat vernoemd wordt naar oud-onderzoeker Wim Wolff.


Het nieuwe schip wordt de komende twee jaar gebouwd bij Thecla Bodewes Shipyards in Harlingen. De Pelagia en De Stern, twee andere schepen die in de NIOZ-haven liggen, worden op termijn eveneens vervangen.