Panelleden buigen zich over coronacrisis

Corona houdt Nederland nog altijd in een wurggreep en ook op Texel is het dagelijks leven flink ontregeld door de pandemie en daaruit voortvloeiende maatregelen. De panelleden van TipTexel.nl gaven hun mening over diverse coronavraagstukken.

In totaal namen dit keer bijna 500 panelleden deel aan de raadpleging waarbij diverse aspecten van de coronacrisis werden belicht. Zo blijkt dat 75 procent zich (waarschijnlijk) wil laten vaccineren als de mogelijkheid zich aandient en dat het thuiswerken ook voordelen heeft. Veel deelnemers zien gedeeltelijk thuiswerken als serieuze optie voor na de coronacrisis. Meest opvallende uitkomst is misschien wel dat minder mensen bang zijn over het behoud van hun bedrijf of baan dan aan het begin van de crisis in 2020. Deelnemers geven aan meer online te kopen, maar geven ook aan dat ze dit wel lokaal proberen te doen.

Het aantal aangesloten panelleden ligt inmiddels rond de 700. Iedereen kan zich inschrijven voor www.tiptexel.nl. Op deze websites zijn ook alle eerdere rapportages te vinden en vanaf komende dinsdag is daar de gehele rapportage te vinden van deze raadpleging. Daarnaast in de redactie altijd op zoek naar nieuwe onderwerpen. Deze kunnen gestuurd worden via redactie@texelsecourant.nl.. Onlangs opperde iemand al om aandacht te besteden aan onderdelen van het beheerplan van Staatsbosbeheer. Er wordt naar gekeken hoe dit het beste vormgegeven kan worden in één van de volgende raadplegingen.