Het oude stadhuis aan de Bijlweg in Den Helder.
Het oude stadhuis aan de Bijlweg in Den Helder. Foto: NH Nieuws/Rogier Dankerlui

GGD start derde prikpost in Den Helder, overleg Texel loopt nog

GGD Hollands Noorden opent begin maart in Den Helder een derde grote vaccinatiepost voor de regio Noord-Holland Noord.

De eerste post staat in Alkmaar (sinds 15 januari in gebruik) en de tweede komt in Middenmeer. Die wordt in de loop van deze maand in gebruik genomen. De GGD zoekt nog naar een vierde grote vaccinatielocatie voor de regio Noord-Holland en er wordt onderzocht of op Texel een eigen vaccinatiemogelijkheid kan worden gecreƫerd voor bijvoorbeeld ouderen.

Daarvoor zijn de Texelse huisartsen, gemeente en GGD nog met elkaar in overleg. Burgemeester Michiel Uitdehaag gaf dinsdagavond tijdens de raadscommissie aan dat er onder meer gekeken worden naar een juiste plek voor een 'prikpost' en dat het zetten van de coronavaccins de nodige zorgvuldigheid vergt in het bijhouden van wie er gevaccineerd is.

De nieuwe vaccinatiepost in Den Helder wordt gerealiseerd in het voormalige stadhuis aan de Dokter Bijlweg. Daar worden zes vaccinatielijnen ingericht. De prikpost in Middenmeer (twaalf vaccinatielijnen) komt op het terrein van Agriport. De prikpost in Alkmaar (acht vaccinatielijnen) staat op het Evenemententerrein aan de Olympiaweg. Daar worden sinds 15 januari medewerkers in de zorg gevaccineerd tegen het coronavirus. In de regio Noord-Holland Noord wonen bij elkaar circa zeshonderdduizend mensen.