Het nieuwe multifunctionele gebouw van Stichting Waddenhaven Texel in aanbouw.
Het nieuwe multifunctionele gebouw van Stichting Waddenhaven Texel in aanbouw. Foto's: Jook Nauta

Multifunctionele gebouw Stichting Waddenhaven Texel krijgt vorm

In Oudeschild zijn de contouren van het nieuwe multifunctionele gebouw van Stichting Waddenhaven Texel zichtbaar.


Het wordt een voorzieningengebouw voor gasten, waarin ook opvarenden van de bruine vloot en de chartervaart terecht kunnen. Er is een opslagruimte voor Watersportvereniging Texel en er is een bestuurskamer en andere faciliteiten voor het bestuur van Stichting Waddenhaven Texel.

Het gebouw op de landtong, nabij waar de Waddenhaven grenst aan de haven van Watersportvereniging Texel, vervangt en vernieuwt de oude gebouwen. De nieuwbouw omvat onder meer een sanitaire unit en ’t Ruim, een kantoor, werkplaats en opslagruimte. Ook komen er personeelsverblijven in plus een dienstwoning.


De toekomstige bewoners zijn bekend. Dat zijn Willem en Marike Oosterhaven. Willem is benoemd als directeur/havenmeester van Stichting Waddenhaven Texel en daarmee verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en exploitatie van het havenbedrijf. Voorzitter Jook Nauta doet na 22 jaar een stapje terug. Eén (bedrijfs) ruimte is nog nader te bestemmen.


Aanvankelijke bedoeling was dat het gebouw vorig jaar gerealiseerd zou worden, wat door tijdnood niet werd gehaald. Nadat de bouw in september alsnog van start ging, is de oplevering gepland in mei.

Ook de bruine vloot en de chartervaart in de gemeentehaven mogen gebruik maken van het sanitair. Het wordt gebouwd door Frans Zegel Bouw.

Afbeelding
Afbeelding