Dertig procent voelt zich niet gesteund door de lokale politiek.
Dertig procent voelt zich niet gesteund door de lokale politiek. Foto: TipTexel.nl

Kritisch op bestuur en Texelse Courant

Een groot deel van de deelnemers aan de raadpleging voelt zich niet voldoende gesteund door de lokale politiek. Uit de antwoorden blijkt echter ook hoe moeilijk de taak voor politici is. De één voelt zich niet gesteund omdat er teveel toeristen komen, de ander voelt zich te weinig gesteund omdat ze als ondernemer te weinig ruimte hebben gekregen in een lastige tijd.

Het zijn lastige tijden, ook voor het de lokale overheid. Aan de ene kant zijn er de belangen op het gebied van gezondheid, aan de andere kant heeft Texel een sector die voor een overgroot deel afhankelijk is van het toerisme. Het grootste deel van de deelnemers (veertig procent) geeft dan ook neutraal te staan in deze stelling. "De morele steun, met af en toe een stukkie in de krant, is er wel degelijk, dat zou misschien nog wat opgeleukt kunnen worden. Een Texels bosje tulpen voor de mensen in het verpleeghuis en de Gollards bijvoorbeeld meer gemeentelijke promotie voor de Texelse producten op een leuke manier. Koop lokaal, niet grootschalig maar af en toe een aardigheidje. Dan treed je als gemeente toch wat meer naar buiten. Het gemeentehuis is nu net Fort Knox ", stelt een deelnemer.

Men is ook kritisch op de berichtgeving van de redactie, zo wordt gemeld: "Voor sommige ondernemers is corona zeer zuur, maar niet voor alle ondernemers in dezelfde mate. Die nuance wordt door de Texelse Courant onderbelicht. Onderbelicht in de TC is ook dat (sommige?) horecaondernemers ondanks vorig jaar een goed jaar gedraaid hebben. Onderbelicht in die berichtgeving is ook dat ook werknemers /oproepkrachten/mensen met tijdelijke contracten financieel problemen hebben als gevolg van corona ." Voor het verschil in de mate waarin ondernemers geraakt zijn, is wel degelijk veel aandacht geweest. Wel onderschrijft de redactie het feit dat het altijd beter kan en dat er nog niet veel aandacht is besteed aan financiële problemen voor oproepkrachten. Dit wordt opgepakt.