Dirk Kalverboer
Dirk Kalverboer Foto: Jeroen van Hattum

Kennismaking nieuwe stagiaire

Dirk Kalverboer (20) uit Oudeschild, loopt de komende maanden stage op de redactie van de Texelse Courant. Hij stelt zich even voor.

Vanaf maandag 1 februari loop ik stage bij de Texelse Courant, iets waar ik enorm naar uitkijk. Mijn stage duurt tot uiterlijk 25 juni en ik ga er het beste van maken.

Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn studie 'mediaredactiemedewerker' op ROC Friese Poort Drachten en daarvoor ben ik nu op eindstage.

Vorig jaar liep ik stage bij Regio Noordkop in Den Helder. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad en ik kreeg daar veel verantwoordelijkheid. Iets wat ik hier ook hoop te krijgen.


Interesse journalistiek

Mijn interesse in de journalistiek komt eigenlijk al vanaf kleins af aan. Ik las vroeger altijd het blad ‘Voetbal International' en ik vond de manier van schrijven daar erg leuk. Dat trok mij toen ontzettend aan, vandaar dat ik voor ogen had om journalist te worden. Ik wil op dezelfde manier of zelfs beter schrijven dan de journalisten van ‘Voetbal International'.


Wat hoop ik te bereiken bij de Texelse Courant?

Ik hoop hier mezelf te ontwikkelen als journalist en ik hoop hier een leuke tijd te krijgen. Ik ga er alles aan doen om mezelf te laten zien hier. Ik heb de droom om ver te komen in de journalistiek.