Nieuw team Projecten Woontij voor goed en tijdig nieuwbouwen

Woontij treft achter de schermen volop voorbereidingen om de komende jaren de plannen voor nieuwe woningen goed en tijdig te kunnen uitvoeren.


Het team Projecten dat wordt gevormd gaat zich volledig richten op de projecten. Hierdoor komt er meer focus op projectmanagement, voortgang en budgetbewaking. Maar ook bewonersbegeleiding en communicatie.

Het managementteam van Woontij is versterkt met een nieuwe manager Vastgoed (Aimée Kapteijn) en een nieuwe manager Wonen (Esther Scholten). In het team projecten is Christine Groen gestart als kwartiermaker in de functie van projectmanager Wonen. De werving van een projectmanager Vastgoed wordt nu in gang gezet. Zodra deze is aangesteld kan de voorbereiding van nieuwe projecten worden gestart. Voor de uitvoeringsfase vinden meer versterkingen van het team plaats.

Met de oplevering van de laatste huurwoningen in De Tuunen en de appartementengebouwen Schuttehoek en Schuttehof heeft Woontij 159 nieuwe woningen toegevoegd aan de verhuurvoorraad.

Sinds de start in 2003 zijn in opdracht van Woontij 761 nieuwe woningen gebouwd (565 op Texel en 196 in Den Helder). Met gemiddeld 42 nieuwe woningen per jaar is Woontij qua bouwproductie relatief gezien een van de meest actieve woningcorporaties in Nederland, meldt de woningcorporatie.

Ook de komende jaren wordt, vooral op Texel, een behoorlijk aantal nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Hierover vindt overleg plaats tussen de gemeente Texel, Bewonersvereniging Texel en Woontij.