Afbeelding
Foto: Texelse veteranen

Vrolijke quiz

Texelse veteranen


Ook voor de Texelse veteranen zit bij elkaar komen er voorlopig niet in. Om toch iets te kunnen bieden had Martin van Daalen voor hen een digitale quiz gemaakt. Vorige week werd via de computer contact gemaakt. “Het was goed om elkaar toch weer even te zien. En samen te lachen. Het kreeg zelfs een internationaal tintje, omdat Dave Huizinga vanuit Madeira aansloot. Dat is dan weer het voordeel van op deze manier contact hebben.”

De vragen waren deels serieus, bijvoorbeeld over het aantal fregatten, tanks of F35 straaljagers dat Nederland heeft. Maar er waren ook olijke instinkers, muzikale opdrachten en vragen over typische militaire uitdrukkingen als ‘Lima Bravo’ of Kip-Konijn. Het bleef tot het einde spannend, maar de uiteindelijke winnaar was, na een sterke inhaalrace, Gerco Aberson.

Normaal gesproken werd met enige regelmaat een veteranencafe gehouden. “Fijne bijeenkomsten, waar verhalen worden gedeeld door gelijkgestemden.” Omdat fysiek bij elkaar komen er voorlopig niet in zit, beraden Van Daalen en Hans Bergamin zich op andere manieren om het contact te onderhouden. ”Er waren een aantal mensen verhinderd. Als er behoefte aan is herhalen we deze quiz misschien nog een keer voor hen. Maar we staan ook open voor andere ideeën om elkaar op een veilige manier te kunnen spreken. We willen in ieder geval laten merken dat we er voor elkaar zijn.”