Wethouder Edo Kooiman en Riena Tienkamp, hoofd van Staatsbosbeheer Noord-Holland.
Wethouder Edo Kooiman en Riena Tienkamp, hoofd van Staatsbosbeheer Noord-Holland. Foto: Gemeente Texel

Handtekening samenwerking fietspaden SBB en gemeente

Na de intentieovereenkomst voor beheer en onderhoud van de fietspaden die van het najaar is ondertekend, zijn dinsdag de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.


Namens de gemeente tekende wethouder Edo Kooiman en namens Staatsbosbeheer Riena Tienkamp, hoofd van SBB Noord-Holland.


Kooiman is tevreden over het resultaat van “de constructieve en prettige samenwerking met SBB”. “Met de ondertekening hiervan doet Texel haar naam als fietseiland weer recht.”


SBB is eigenaar van de grond. Er zijn afspraken gemaakt over het zogeheten “recht van opstal”. Hiermee wordt de gemeente feitelijk verantwoordelijk voor de infrastructuur die op de grond van Staatsbosbeheer ligt. De bevoegdheid van de gemeente om op de parkeerterreinen nabij strandopgangen parkeerbelasting te heffen is eveneens in de overeenkomst opgenomen. Hiermee wordt onder meer de reconstructie van de fietspaden bekostigd.


Het Plan van Aanpak voor reconstructie en verbreding van de fietspaden op grond van Staatsbosbeheer wordt de komende jaren in samenwerking tussen partners gerealiseerd. Hiermee krijgt het fietspadennetwerk op Texel een forse opwaardering. Vorige week is een begin gemaakt met de reconstructie van fietspad Zanddijk.