Raad draait duimschroeven aan bij wethouder over Kogerstraat

Komborden die moeten blijven staan waar ze staan en heel duidelijke boodschap aan de wethouder dat de Kogerstraat in Den Burg binnen een half jaar als erftoegangsweg (maximaal 30 km) moet zijn ingericht.

De politieke partijen in de gemeenteraad leken het woensdagavond even te hebben gehad met het dossier Kogerstraat en draaiden de duimschroeven aan bij wethouder Edo Kooiman. Directe aanleiding was een collegevoorstel om de komborden op de kruising met de Akenbuurt een stukje te verplaatsen. Dat leidde tot de nodige bezwaren uit de straat.

De raadsleden schaarden zich woensdagavond in de besluitvorming vierkant achter bewoners van de Kogerstraat bij wie ze recent op bezoek waren geweest. Tijdens het bezoek kregen ze voor hun gevoel wel erg vaak te horen dat de gemeente ondanks besluitvorming in de raad een eigen koers vaart. Voor raadslid Rikus Kieft (GroenLinks) was dat woensdagavond een belangrijke reden om heel specifiek vast te laten leggen dat de Kogerstraat een erftoegangsweg moet worden. “Ik wil er vanuit kunnen gaan dat wanneer je als raad een opdracht aan de wethouder geeft dat die opdracht dan ook wordt uitgevoerd. Dat is iets waar ik mijn twijfels over heb.”

Wethouder Kooiman vond het weinig prettig dat er over slechte communicatie met de bewoners van de Kogerstraat werd gesproken. Volgens hem wordt er wel degelijk met hen gesproken, maar verschillen de meningen. De wethouder liet weten dat bureau Antea naar de Kogerstraat kijkt en dat het college uitgaat van hun adviezen. "Heb vertrouwen in de wethouder en de eigen organisatie dat het goed gaat komen, daar gaat het om.”