Inpakken bij Stan & Stacy en Cecil/StreetOne, inzet de opvangbalie bij EP Voordeelland
Inpakken bij Stan & Stacy en Cecil/StreetOne, inzet de opvangbalie bij EP Voordeelland

Veerkracht in coronatijd: Winkels dicht, maar alles in het werk om klanten te bedienen

De meeste winkels zijn dicht, maar achter de schermen doen veel Texelse bedrijven er alles aan om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. Zoals bij elektronicazaak EP Voordeelland en modezaken Stan & Stacey en Cecil/Street One.


“Het is improviseren maar we doen wat we kunnen om er te zijn voor onze klanten”, vertelt Dimitri Helleman van elektronicazaak EP Voordeelland in Oudeschild.

“We mogen open zijn voor reparaties en daarvoor hebben we voor in de winkel een balie. De winkeldeuren zijn open voor het brengen en afhalen van reparaties. We zijn telefonisch bereikbaar en alle kanalen voor sociale media staan open. Via onze webshop bieden we onze apparatuur aan. Als je een keus moet maken voor een nieuwe wasmachine of andere machine, dan wil je daar graag een advies bij.

Daarom zitten onze verkopers die normaal in de winkel staan nu aan de telefoon en geven advies, vaak met de webshop er bij of via Facetime. Zij luisteren goed naar de wensen van de klant en helpen bij het kiezen. Bij een televisie, stereo of andere apparatuur komt ook nog een stukje beleving kijken. Je wilt het zien en horen om te kijken wat bij je past. Daarom gaan onze mensen met bijvoorbeeld drie televisies bij een klant langs, zodat ze thuis een keus kunnen maken. Alles uiteraard volgens de veiligheidsvoorschriften. Het is wat behelpen, maar zo doen we wat we kunnen voor de klant. We bezorgen gratis en op dezelfde dag op heel Texel, van inktpatroon tot televisie."

Webshop

“Onze webshop heeft nog nooit zo goed gedraaid”, vertelt Monique Eijkhout van modezaken Stan & Stacy in de Weverstraat en Cecil/StreetOne aan de Stenenplaats in Den Burg.

“Het blijft natuurlijk opboksen tegen de grote jongens en het is een druppel op de gloeiende plaat, maar alles beter dan niets. We zitten volop op Instagram en andere social media. Het is heel fijn dat onze Texelse klanten aan ons denken. Ze kunne online bestellen, ook via email en sociale media. Indien mogelijk bezorgen we het nog dezelfde dag aan huis, is het niet goed, dan halen we het op. Ook klanten van de overkant kopen onze spullen. We hebben onze nieuwe collectie gewoon laten komen en we zetten daarvan zoveel mogelijk op onze website. We vernieuwen de etalages regelmatig. Natuurlijk is Den Burg leeg, maar als mensen dan toch een rondje gaan…”


Over de lockdown: “We zitten in een vreselijke situatie, waarin je af en toe wel tegen de muur wil opvliegen. Maar we zitten nu eenmaal in dat schuitje. Laat het nu maar even zo streng mogelijk zijn, zodat iedereen zich er bewust van is dat we hier met z’n allen doorheen moeten. We hopen dat het met Pasen weer lekker draait. Want, hoe erg ook, ik mis liever januari dan april. We proberen positief te zijn. De kleding die we binnen krijgen, verwerken we met de collega’s bij toerbeurten. Je hebt wat omhanden, ziet elkaar en het geeft energie.”

"Wij vinden het belangrijk dat er wat gebeurt, in plaats dan dat de boel stil ligt. Vorig jaar wilden we onze pui al vernieuwen. Het duurde lang voor we de vergunning kregen en corona kwam er bovenop. Dit jaar gaan we het wél doen. We doen net of we gek zijn en gaan in maart verbouwen, de hele zijgevel vernieuwen. Zodat, als we straks weer mogen, we er helemaal klaar voor zijn. De eerste klap is een daalder waard.”