Wat ik zeggen wou

Bol.com


Nog nooit heb ik een ingezonden brief naar de krant gestuurd. Na het lezen van het artikel over Jumbo Monique van afgelopen dinsdag kan ik toch niet anders dan om van me te laten horen.

Niet voor het eerst wordt onder een artikel in de Texelse Courant gemeld waar een boek besteld kan worden. Tot mijn grote verbazing staat hier keer op keer Bol.com. Wat mij betreft onbestaanbaar. Op Texel hebben we twee prachtige boekwinkels. Winkels waarvan iedereen het aan kan voelen dat zij het zwaar hebben tijdens de lockdown. Net als vele andere winkels/ondernemers. De dames van Nauta boek zijn super druk om hun klanten op Texel te blijven bedienen. Zelf maak ik hier graag gebruik van.

Ik gun hen -net als de mensen van Het Open Boek- het allerbeste en ik hoop van harte dat zij het gaan redden! Het is een zware tijd om het hoofd boven water te houden. Daarom bestel ik mijn boeken/kaarten/tijdschriften lokaal op Texel.

Ik roep alle bewoners van Texel op om lokaal te kopen. We willen straks wanneer het weer mag toch weer kunnen struinen in de winkels! Ik roep de redacteuren van de Texelse courant op de lokale ondernemers te ondersteunen en te noemen en giganten als bol.com niet te noemen.

Laten we dit samen doen!


Inge Lekkerkerker

Naschrift: De Texelse Courant onderschrijft van harte de oproep om lokaal te winkelen en ondersteunt de lokale ondernemers al zoveel mogelijk bij het onder de aandacht brengen van diverse acties en de rubriek 'veerkracht in coronatijd'. Daarnaast hebben wij het platform txmaps.nl gebracht, dat vanaf eind maart gratis een podium bood voor bedrijven die door de sluitingen aan bezorgen en afhalen gingen doen. Wij onderschrijven het punt dat 'keer op keer' bol.com wordt genoemd niet. De lokale boekhandels worden doorgaans genoemd en ook worden boeksigneringen en presentaties zo goed als altijd kosteloos aangekondigd en bijgewoond. We zullen voortaan benoemen dat het boek bij de lokale boekhandels - dus ook die buiten Den Burg - verkrijgbaar is.