Nieuwe algemeen directeur

Stichting Texels Museum zegt af

Stichting Texels Museum (STM) kan weer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Dit nadat Els Ottenhof, voormalig zakelijk directeur van het Cobra Museum in Amstelveen die per 1 januari 2021 als algemeen directeur bij STM zou beginnen, wegens “persoonlijke redenen” heeft afgezegd.


De keus van algemeen directeuren voor het STM pakt al geruime tijd niet gelukkig uit. Pauline Folkerts raakte in 2019 op een zijspoor, haar voorganger Martin Fröberg verdween in 2013 uit beeld. Daarvoor liep de samenwerking met Just van der Broek in 2011 spaak. Na een tussenperiode waarin STM onder leiding stond van interim-directeur Bas van Spréw waren de verwachtingen over Ottenhof hoog gespannen.

In het Cobra Museum had ze uitstekende resultaten bereikt en de Raad van Toezicht (RvT) van STM had er alle vertrouwen in dat STM onder haar leiding een mooie toekomst tegemoet zou gaan.

Zelf zei ze over haar aanstelling: “Texel, de natuur, het erfgoed en de zee spreken bijzonder tot mijn verbeelding. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te starten op Texel en om alle collega’s te leren kennen.”

Maar het loopt dus anders. Reinier Heutink, voorzitter van de RvT, kan zijn teleurstelling over de situatie niet verbergen, maar doet er verder geen inhoudelijke mededelingen over. Behalve dit: "We zijn in druk overleg met het MT en de OR en kijken wat de volgende stappen zijn. Vooralsnog zijn we heel blij dat het Management Team bereid is de zaak op te pakken. In nauw overleg met hen willen we tot een oplossing komen. We nemen geen overhaaste beslissingen.”