De opbrengst van de Strender rommelmarkten komt ten goede aan de gemeenschap.
De opbrengst van de Strender rommelmarkten komt ten goede aan de gemeenschap. Foto: Archief Texelse Courant

Strender "Rommelpot" steunt lokale initiatieven

Bewoners van Oosterend en omgeving (postcodegebied 1794) met een idee of plan dat de gemeenschap ten goede komt, kunnen een beroep doen op de “Rommelpot”. Het fonds is in het leven geroepen door de dames van de Strender rommelmarkt, in samenwerking met de dorpscommissie. Het is een vervolg op de Strender Markten. De opbrengst werd naar rato verdeeld over de verenigingen die vrijwilligers leverden. De verdeling werd geregeld door de dorpscommissie.

De zomermarkten zijn gestopt, maar Marijke Stark, Janny van der Graaff en Annelies Schoo gaan door met het verzamelen van “rommeltjes”. Bij SV Oosterend houden ze kleine markten en ook via Facebook worden spullen aan de man gebracht. De opbrengst wordt in het fonds “Rommelpot” gestort. Dit wordt beheerd door de dorpscommissie.

Wie een initiatief of plan heeft en daarvoor een beroep wil doen op het fonds, kan zich tot de dorpscommissie van Oosterend richten. Het verzoek moet voor 1 maart 2021 worden ingediend en vergezeld gaan van een heldere motivatie. Wie in de loop van het jaar een plan of idee heeft, kan ook aankloppen bij het fonds.