Het ongeval op de kruising van de Pontweg, Keesomlaan en de Westerweg.
Het ongeval op de kruising van de Pontweg, Keesomlaan en de Westerweg. Foto: Inter Visual Studio

Opnieuw ongeval op beruchte kruising Pontweg

Het was vrijdagmiddag opnieuw raak op de kruising van de Pontweg met de Keesomlaan en de Westerweg in Den Burg. Daar kwamen een bestelbus en een personenwagen met elkaar in botsing. De bestelbus werd bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Den Burg, de auto door een 40-jarige man uit Amstelveen die ook twee kinderen aan boord had. Er waren geen gewonden, wel werd een aantal mensen voor de zekerheid nagekeken in de ambulance. Beide voertuigen liepen forse schade op, de bestelbus belandde naast de weg. Naar het zich liet aanzien werd er geen voorrang verleend waardoor het ongeval plaatsvond.

Op de kruising was woensdag 30 december ook al een ongeval waarbij eveneens wel veel schade was, maar de bestuurders er goed vanaf kwamen. De kruising is al langere tijd berucht vanwege de serie ongevallen die zich er in de loop der jaren heeft voorgedaan.

De kruising is ook al jaren in beeld voor aanleg van een rotonde. Provincie (eigenaar Pontweg) en de gemeente (eigenaar Keesomlaan/Westerweg) hebben er ook geregeld over aan tafel gezeten, maar dat leidde in de praktijk nog niet tot realisatie van een rotonde.