De kat aan boord van de boot.
De kat aan boord van de boot. Foto: Aangeleverd

Kat aan boord van TESO terug bij eigenaar

De kat die een week geleden onverwacht aan boord van de Dokter Wagemaker opdook, is weer terug bij de eigenaren. Het dier is van een Texelaar. Het vermoeden bestaat dat de kat op een of andere manier bij toeristen in de auto terecht moet zijn gekomen, waarna het dier zondag 3 januari aan boord van de boot belandde. Hoe kat in de auto kwam, is iets dat vermoedelijk altijd in het midden zal blijven.


De kat werd vervolgens tijdens de overtocht gespot tussen de auto's, waarna medewerkers van TESO achter het dier aangingen en de kat te pakken wisten te krijgen. Een oproep aan boord van de Dokter Wagemaker, of iemand zijn of haar kat kwijt was, leverde geen resultaat op waarna de kat bij het dierenpension aan de Slufterweg werd opgevangen. Er volgde ook een bericht op de site van deze krant waarna het tot hereniging tussen kat en eigenaar kwam.


Volgens een woordvoerder van het pension zit daar momenteel nog een andere kat die een tijdje geleden al op het parkeerterrein bij de supermarkt in Oudeschild werd gevangen. Voor die wordt inmiddels een ander adres gezocht.