Ruim 100 evenementen gemeld

Ondanks dat in het afgelopen jaar vrijwel geen evenement door kon gaan, hebben organisaties zich voor dit jaar niet laten ontmoedigen. Voor de Evenementenkalender van 2021 zijn meer dan honderd festiviteiten aangemeld.


Sompop, de Autocross, Sunbeats en veel zomermarkten. Deze en vele andere evenementen die voor het laatst in 2019 werden gehouden staan weer op de kalender. Ook de Texel Halve Marathon, die zelfs twee jaar achter elkaar niet door kon gaan, staat als vanouds aangekondigd. En Waanzin Texel, op 5 en 6 november, staat genoteerd. Beach Battle Heroes, een parcours over het strand met allerlei sportieve uitdagingen, staat voor 3 oktober op het programma. Opvallende afwezige is de kermis. In 2019 nog wel op de kalender, maar toen ging het niet door. Destijds, zo werd gemeld, als gevolg van werkzaamheden op de Groeneplaats en in De Koog. De eerste autocross is op 20 juni, het Speedweekend op 17 en 18 juli. Circus Sijm doet het eiland aan in de periode tussen 23 juli en 22 augustus, overigens maximaal tien dagen.

Vorig jaar konden de festiviteiten in het kader van 75 jaar bevrijding niet doorgaan, nu staat de viering op 5 mei alsnog op de kalender. De Landbouwdag wordt op 22 juli gehouden.

Het aantal aangemelde evenementen is ten opzichte van vorig jaar wel iets afgenomen, toen stonden er 120 op de kalender.

De volledige agenda is in te zien op de website van de gemeente (www.texel.nl), via de zoekterm Evenementenkalender.