Green Key Op Oost

Gastrofarm Op Oost van Joram Timmerman en Valerie Jongeneel heeft een certificering van Green Key gekregen.

Dat is een internationaal keurmerk voor duurzaamheid in de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Op Oost kreeg de classificatie ‘Goud’. Het keurmerk Green Key valt onder de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, een samenwerkingsverband tussen HISWA-RECRON, de ANWB en Koninklijke Horeca Nederland.

De certificering is een erkenning dat de gastrofarm zuinig omgaat met energie en water, dat er milieuvriendelijk wordt schoongemaakt, dat er aan recycling wordt gedaan en dat er doordachte keuzes rondom biologische voeding worden gemaakt. Volgens Shari Schuurman, gastvrouw sommelier en coördinator van Green Key op Oost, is de afgelopen tijd iedere afdeling van Op Oost betrokken geweest bij de groene ambities, zodat die als een rode draad door de gehele bedrijfsvoering zijn gaan lopen.

Volgens Valerie Jongeneel waren de keurmeesters van Green Key ook gecharmeerd van de eigen cosmetica van Op Oost, vlindertuin, eetbare bloemen, kruidentuin en culinaire upcycling met onder andere zelfgemaakte siropen en kombucha. "Daar zijn we trots op en deze extra onderdelen hebben geleid tot het keurmerk niveau Goud.”