Overwinning Denise Betsema in wereldbekerwedstrijd Hulst

Denise Betsema heeft zondag op indrukwekkende wijze de overwinning behaald in de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Zeeuwse Hulst.

Al voor de wedstrijd gaf Denise aan op dit parcours met dijken, zee, kou en wind helemaal in haar element te zijn. Zoals wel vaker was ze direct vanaf de start aan kop te vinden en nam ze in de eerste ronde een voorsprong op Annemarie Worst en de Hongaarse Blanka Vas.


Zowel Lucinda Brand als Ceylin del Carmen Alvarado kwamen niet goed weg en waren daardoor op achtervolgen aangewezen. De laatste weken moest Denise een snelle start nog wel eens bekopen in de eindfase van een wedstrijd maar nu bouwde ze haar voorsprong gestaag uit. Aanvankelijk bleef die rond de 20 tot 25 seconden steken, maar uiteindelijk finishte zij ruim een minuut vóór Brand, die knap opgeklommen was naar de tweede positie en Alvarado die zeven seconden daarna als derde uitgeput over de finish kwam.

Na afloop toonde Denise duidelijk dat ze héél blij was met deze overwinning in een wereldbekerwedstrijd, een competitie die telt in het veldrijden. In de tussenstand neemt zij daarin nu de tweede plaats in achter Brand. "Deze overwinning geeft mij extra zelfvertrouwen in de richting van het wereldkampioenschap." Dat is zaterdag 30 januari in het Belgische Oostende.


De Texelse werd vrijdag in het Belgische Baal derde bij de GP Sven Nys. Daar kende ze eveneens een uitstekende start, maar had ze de pech in de vierde ronde onderuit te gaan, waarna Ceylin del Carmen Alvarado haar kans zag en een voorsprong pakte. Lucinda Brand wist bij Alvarado te blijven en voor Denise werd het na de val een forse inspanning om aansluiting te vinden. In de laatste ronde was de pijp min of meer leeg, waarna ze Alvarado en Brand afstand zag nemen. Alvarado werd in Baal uiteindelijk eerste, op drie seconden gevolgd door Brand en op achttien seconden door Denise.