Afbeelding
Foto:

Emmalaan in Den Burg gedeeltelijk afgesloten

De weg vormt met de Bernhardlaan en de Beatrixlaan de rondweg rond Den Burg en is dicht tussen de kruisingen met de Haffelderweg en de Elemert vanwege een herinrichting. Het centrum, het gemeentehuis en de OSG zijn via omleidingsroutes bereikbaar. De omleidingen voor automobilisten, fietsers en voetgangers worden aangegeven met speciale borden. Doorgaand autoverkeer vanaf de Pontweg wordt omgeleid via de Elemert en de Keesomlaan. Verkeer vanaf de rotonde op het Schilderend wordt via de Leemkuil naar de Pontweg geleid.

Fietsers en voetgangers die vanaf de Pontweg komen, kunnen het gemeentehuis en de OSG bereiken via de inrit tegenover de VVV. Via de parkeerplaats bij de TXL sporthal kan het pad gevolgd worden richting het gemeentehuis en de school.

Vanaf de grote parkeerplaats t.o. de VVV wordt met rijplaten een doorsteek gemaakt over de Emmalaan naar het centrum. Fietsers dienen hier af te stappen. De bushalte bij de OSG vervalt. De dichtstbijzijnde bushalte wordt de halte bij het gemeentehuis.

Bedoeling is dat het werk in maart 2021 klaar is.
Het werk van de eerste fase duurt volgens planning tot begin december.