Afbeelding
Foto:

Museum Kaap Skil verlicht

Museum Kaap Skil adopteert in de kerstvakantie het thema “Museum Kaap Skil verlicht”. Dit thema komt op verschillende manieren tot uiting. Letterlijk, met een uitbundige, feestelijke verlichting in het hoofdgebouw en sfeervolle verlichting op het buitenterrein. Maar ook door licht te laten schijnen op objecten in het museum die met verlichting te maken hebben. En wie weet wat er verder nog allemaal aan het licht komt?

Een deel van de activiteiten vindt online plaats. Bijzonder is de online workshop waarbij kunstenaar Paulien Valk in een YouTube-filmpje stap voor stap laat zien hoe je een houten scheepslantaarn maakt. Het patroon, dat uit multiplex wordt gezaagd, is een vereenvoudigde versie van de lantaarn die in het Palmhoutwrak is gevonden.

Het pittoreske buitenterrein van het museum ziet er dankzij de verlichting extra mooi en sfeervol uit. De kleine vissershuisjes en het straatje langs de Skilsloot lijken gemaakt voor een kerstverhaal. Op de maquette van de Reede van Texel, beneden in het hoofdgebouw, worden de schepen, hun reizen en de bijbehorende verhalen belicht.

Extra genieten van al dit licht kan tijdens een bezoek in de avonduren. Op zaterdag 19 december en de laatste twee dinsdagen en woensdagen van het jaar kun je tot 20:00 uur door en om het museum dwalen.

Meer informatie, ook over het reserveren van kaartjes, vind je op www.kaapskil.nl.