Afbeelding
Foto: Ben Bonouvrier

Cellorecital op topniveau in Hoornder kerk

Een cellorecital op topniveau. Dat belooft de organisatie van de concerten die het Luxemburgse talent Tom Feltgen zondag 9 augustus geeft in het sfeervolle, bijna zes eeuwen oude kerkje van Den Hoorn. De optredens beginnen om 14:30 en 19:00 uur. In verband met de coronamaatregelen moet worden gereserveerd.

Hoewel hij nog maar net is afgestudeerd, laat Feltgen, student van Gideon den Herder van het Van Baerle Trio, veelvuldig van zich horen. Zo kreeg hij tijdens het Nationaal Cello Concours in 2018 de aanmoedigingsprijs, doorgaans een garantie voor een succesvolle carrière.

Feltgens podiumervaring spreekt ook uit het ambitieuze programma dat hij brengt in Den Hoorn. Door zijn verhalende kracht en betoverende lyriek sleept hij de luisteraar mee in meesterwerken uit het cellorepertoire van Debussy, Schumann, Fauré en Poulenc.

Naast Feltgen treedt ook de Japanse pianiste Noriko Yabe in het Hoornder kerkje op. Zij maakte al op twaalfjarige leeftijd haar debuut als soliste met het Madison Symphony Orchestra in de Verenigde Staten. Nadat ze haar studie in haar geboorteland had afgesloten, studeerde ze verder bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. Noriko trad op op diverse muziekfestivals op en is verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook is ze vaste begeleidster bij de zomeracademie van The International Holland Music Sessions in Bergen. Entreekaarten zijn uitsluitend online te bestellen via www.ihms.nl.

Foto: Ben Bonouvrier