Afbeelding
Foto:

Schip in Zicht bij Museum Kaap Skil

Texel was in de zeventiende eeuw hét middelpunt van de wereldzeeën. De Reede, ten oosten van het eiland, vormde een soort maritieme parkeerplaats, waar vaak tientallen handels- en oorlogsschepen op gunstige omstandigheden lagen te wachten om uit te varen. In de tentoonstelling Schip in Zicht in Kaap Skil komt de Reede van Texel tot leven.

Aan ’s werelds grootste maritieme maquette, al jaren de trots van het museum, is een hele nieuwe dimensie toegevoegd. Nieuwe technieken maken de verborgen verhalen zichtbaar achter de 160 schepen en laten zien dat de Reede van Texel hét logistieke knooppunt van de zeventiende eeuw was.


Op grote touchscreens zijn de scheepsmodellen van heel dichtbij te zien, tot in de kleinste details. De Zeven Provinciën waarmee Michiel de Ruyter vele zeeslagen won, bijvoorbeeld. Of de Petronella, een fluitschip met bestemming Riga dat graan vervoerde. Een prachtige manier om de kenmerken van de schepen, hun routes, persoonlijke verhalen, bijzondere weetjes en belangrijke gebeurtenissen te ontdekken.

Meer informatie, ook over het online reserveren van een ticket voor het museum, vind je op www.kaapskil.nl

Foto: Liselotte Schoo