Afbeelding
Foto: Stefan Witte

Bericht van Burgemeester Uitdehaag

“Let op elkaar”

Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft een algemene oproep gedaan aan Texelaars en gasten om zo goed en zo kwaad als het gaat het normale leven doorgang te laten vinden. Dat betekent dat de bootverbinding voorlopig dus intact blijft.

Deze is volgens de burgemeester namelijk van groot belang voor woon- en werkverkeer, als ook voor dé verbinding van de hulpdiensten. "Ik vraag nadrukkelijk de kalmte te bewaren. Zo kunnen we deze periode gezamenlijk het hoofd bieden. Helaas hebben vele instellingen en bedrijven veel last van de maatregelen."

"Met elkaar proberen we in deze nieuwe situatie een goede weg te vinden. Als gemeente nemen we de verschillende signalen tot ons. We nemen die mee naar de Veiligheidsregio en de GGD, bespreken dit en laten ons adviseren. Waar nodig nemen zij dan beslissingen."

"We sluiten aan bij de maatregelen die het Rijk voor het hele land heeft afgekondigd. Voor u geldt: afstand houden, het beperken van sociaal verkeer, niet reizen als men ziek of verkouden is. Vermijd groepen waarin zich kwetsbare mensen bevinden."

Eerder sprak hij in een open brief de bevolking ook al toe. “De maatregelen hebben een grote impact op ondernemers, in het bijzonder de ondernemers die in deze sector werkzaam zijn. Ik wil hen heel veel sterkte toewensen en de hoop uitspreken dat de economische schade voor Texel te overzien zal zijn. Texelaars die werken in de cruciale beroepsgroepen zoals de zorg, de hulpverlening, media, de kinderopvang en het onderwijs: we hebben u hard nodig!

Beste Texelaars, let op elkaar. En vergeet onze kwetsbare bevolkingsgroepen niet. Mail, app of bel hen af en toe om te vragen hoe het gaat. Vraag of je boodschappen of bestellingen voor iemand kan meenemen. Door de tijd heeft Texel bewezen schouder aan schouder problemen aan te pakken. Dat gaat ons ook nu weer lukken!", sprak hij de op de website van de gemeente.