Afbeelding
Foto:

Op Texel: waar moet u aan denken?

Hoewel er minder mensen op vakantie gaan op dit moment, zijn er nog altijd toeristen die Texel weten te vinden. Ook hier zijn een aantal dingen waar u aan moet denken. Een aantal zaken om mee te nemen.

1. De natuur is gewoon open. Ga lekker wandelen of fietsen. Maar ook hierbij geldt: zoek de drukte niet op. Houd afstand van elkaar.

2. Op vakantie gaan mensen vaak gezellig boodschappen doen. Beperk dat zoveel mogelijk. Ga zoveel mogelijk alleen naar de supermarkt en/ of winkels.

3. Hamster niet. Ook op Texel worden de voorraden nog dagelijks aangevuld. Hamsteren is dus absoluut niet nodig en ook weinig sociaal naar mensen die eerst nog aan het werk zijn.

4. Op de boot: in de auto blijven is het devies. Mocht u met de fiets of het openbaar vervoer zijn: houd op het salondek zoveel mogelijk afstand en ga buiten zitten als het weer dit toelaat.

5. Was regelmatig de handen, op Texel gelden dezelfde voorschriften als in de rest van Nederland.

6. De Texelse huisartsen hebben hun zorg op Texel voor de komende tijd anders ingericht om een verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Alle huisartsenpraktijken blijven open voor essentiële (spoed)zorg, maar het is niet mogelijk om zonder afspraak naar een praktijk te komen. Er moet eerst telefonisch contact worden opgenomen, waarna de assistente beoordeelt of klachten zo urgent zijn dat praktijkbezoek nodig is of dat kan worden volstaan met een telefonisch consult.

7. Restaurants en cafés zijn dicht. Dit betekent dat ook de terrassen gesloten zijn.

8. Gebruik uw gezond verstand. Zoek de risico’s niet op en bij klachten: blijf uit de buurt van anderen.