Het straatbeeld van Den Burg, dag twee van de lockdown.
Het straatbeeld van Den Burg, dag twee van de lockdown. Foto: Gerard Timmerman

Wat ik zeggen wou

Rutte

Ook de Texelse Courant geeft met zijn manier van berichtgeving blijk van een welhaast moedwillige verdraaiing van de werkelijkheid. De kop boven de kolom op de voorpagina over de Texelse economie luidt: ”Rutte heeft remmend effect op boekingen” is daarentegen wel een juiste verklaring van het asociale gedrag van hen die zich van de welbekende regels niets aantrekken. Zij zijn de ware veroorzakers van de lockdown, niet de heren Rutte, De Jong, RIVM enz.


Het virus verspreidt zich alleen zodra de mens zich verspreidt; zich buiten zijn eigen, kleine, veilige (?), ruimte begeeft en dan vervolgens doet alsof de bekende waarschuwingen allemaal onzin zijn en alleen voor anderen gelden, zeker niet voor hen!

Daarom nodig ik hierbij, via deze krant, beide genoemde heren uit om de komende lockdown weken een onaangekondigd bezoek aan Texel te brengen en persoonlijk te aanschouwen, hoe hier ruwweg 13000 inwoners met pakweg de helft van 45000 (?) toeristische bedden die ook nog dagelijks/wekelijks verschoond worden, veilig moeten samenleven, boodschappen doen en recreëren.

Ruimte genoeg zullen velen met mij zeggen, maar niet iedereen hier is virusvrij... En zij die van ver komen wel... Vindt hier dan daardoor geen ongewenste verspreiding plaats? Was het niet beter geweest? Wij hebben daarvoor ons eigen Outbreak Management Team, dat is waar. Maar ik acht mij met de aanwijzingen van het geplaagde team Rutte/ De Jong een stukveiliger: blijf thuis, vermijd drukte en....blijf gezond!


Rien Mast,

Den Burg


Naschrift:

Het leek ons voldoende duidelijk dat het woord "Rutte" in de kop verwijst naar zijn persconferentie, zoals daaronder beschreven in de inleiding van het artikel.