Parkeerplaats bij de Albert Heijn, dit is al jaren betaald parkeren.
Parkeerplaats bij de Albert Heijn, dit is al jaren betaald parkeren. Foto: Jeroen van Hattum

Parkeren: Informeer uw gasten

Betaald parkeren geldt vanaf 1 januari 2021 overal binnen de bebouwde kom en bij strandslagen. Bovendien is een jaarkaart vanaf aanschaf 365 dagen geldig. De gemeente raadt logiesverstrekkers aan om gasten tijdig te informeren.

Alle voorlichtingsmaterialen zoals www.texelevignet.nl (ook in het Duits en Engels), een folder, banners voor op de website en diverse animatiefilmpjes zijn aangepast aan de nieuwe parkeersituatie in 2021. De beeldstijl van de materialen is aangepast en teksten zijn vereenvoudigd. De materialen zijn te vinden op www.texelevignet.nl (de link staat links boven).

"Maak het uw gasten gemakkelijk: adviseer ze een e-vignet aan te schaffen op www.texelevignet.nl voordat zij op Texel aankomen. Dat is heel eenvoudig en geeft veel gemak: periode kiezen, kenteken invullen en betalen. Zo kunnen uw gasten onbezorgd parkeren op het hele eiland. Bovendien voorkomt het wachten bij de parkeerautomaat", laat de gemeente weten.


De huidige folder wordt vervangen door een nieuw exemplaar. Deze bevat alle wijzigingen. De folder is ook digitaal beschikbaar. Fysieke exemplaren zijn af te halen bij de Gemeentewinkel. Dat gaat wel op afspraak. Bel daarvoor naar: 14 0222.

Tips zijn te vinden op onze website en die van texelvignet.nl.