'Hippieherders' Fleur, Lieve en Fay. Links: Mary (Annemarijn) en Joe (Cor) met Jezus (Dean).
'Hippieherders' Fleur, Lieve en Fay. Links: Mary (Annemarijn) en Joe (Cor) met Jezus (Dean). Foto: Sido Overdijk

Toch sfeervolle kerstmusical op Jozefschool

De kinderen van groep 5 en 6 van de Jozefschool speelden dinsdagmiddag 15 december net als voorgaande jaren een kerstmusical. Door de coronaperikelen niet in de Katholieke kerk, maar in de grote hal van de Jozefschool. De viering voor school en de Herdertjesmis konden dit jaar niet in de kerk plaatsvinden.

Al voordat Sinterklaas in ons land arriveerde, waren de kinderen druk aan het oefenen. De musical #Bethlehem vertelt het oorspronkelijke kerstverhaal met Joe (Jozef) en Mary (Maria) op hun ezelfiets op weg naar Bethlehem. Het verhaal met tal van moderne onderdelen boeide het publiek van de eerste tot de laatste minuut. Zo gebruiken de Wijzen Google Maps en TomTom en waren de hippieherders druk bezig met hun mobieltjes.

De ouders keken thuis, via een livestream, verzorgd door Texel Kijken en Luisteren. En de verschillende groepen in hun klaslokaal. Op het laatste moment werd het feest van donderdag naar dinsdag verplaatst, in verband met de verscherpte maatregelen. Vervolgens werd ook de aanwezigheid van kinderpubliek verboden. In samenwerking met Gerrit Verhoeven en Tijn Zeeman werd er supersnel geschakeld en alles klaargemaakt voor een voorstelling via een Livestream. Zo ontstond de bijzondere situatie dat het spel in de hal werd opgevoerd en de groepen ernaast met een halve minuut vertraging naar dezelfde voorstelling keken.


Groep 2 werd vertegenwoordigd door acht stuiterende engeltjes. Zij lieten een sierlijke dans zien. Op weg naar de stal in Bethlehem ontdekten Joe en Mary dat de verschillende herbergiers hun verschillende Coronaredenen hadden om het tweetal te weigeren.


De drie wijze koninginnen, drie hippieherders en vertelengelen waren na enig geruzie getuige van de geboorte van kindje Jezus, op overtuigende wijze gespeeld door de enkele weken oude Dean Struick. De jongste telg van juf Manon en haar man Hidde. Bij een geboorte hoort een traktatie! De herbergiers hielpen Mary en Joe met het trakteren op beschuit met muisjes!


Verslag Sido Overdijk

Afbeelding
Afbeelding