DI 15 DEC

Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

Claudia Reij New Coat of Paint Tijd voor een moment ouderwetse kitsch en kattenkwaad! Slechte smaak en goeie timing! New Coat of Paint (Tom Waits tribute). By Martijn van Spankeren en Claudia Reij. Te zien bij #Kunsdt Festival.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

11:00 Jazzband Eline neemt je mee door de wereld van swingende jazz, soepele struts en warme bossa nova. Deze keer dus wel virtueel. Eline Jongejan, zang; Michiel Dijkman, gitaar; Henk Vroom, contrabas.

WOE 16 DEC

Plezierdichter Bas ten Have doet mee aan Virtueel Festival #Kunsdt. Jaren lang was hij deel van diner cabaret van Theater Restaurant Klif 12. Zijn toppers heeft hij nog paraat. Maar ook nieuw werk!

11:00 Winterexpositie Barbara de Clercq (brons), Kathja Smits (keramiek) en Stella Burggraaf (schilderijen). Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur - ook op de feestdagen.

Texels kunstenaar Pieter van Schelt doet met bijzondere film, gemaakt met een drone, mee aan virtuele festival Klifhanger #Kunsdt in het bos nabij De Koog. Maar er is nog veel meer te zien. 24 Acts!

19:30 Digitale kerstlezing door Bureau Boeiend over de geboorte van Jezus in de kunst. Start 19.30 uur. Tickets 5 euro via ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl

VR 18 DEC

Rock & Rollband The Seniors, swingende deelnemers aan #Kunsdt. Texelaars Jansimon Dros - toetsen, basgitaar / Rob Kooiman - gitaar, orkestleider / Ben Bakker - gitaar, basgitaar / Ben Haak - drums.

10:00 De vuurtoren, op de noordpunt van het eiland, is vr-ma open van 10-17 uur. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de wadden en de Noordzee.

ZA 19 DEC

11:00 Expositie Winterzout in Kunst-lokaal 31 kunstenaars presenteren hun werk geopend 19 dec. t/m 3 januari van 11:00 tot 16:00 uur. 25 december en 1 januari gesloten

11:00 Marian Smit en Maurice Christo van Meijel tonen viswerken en papierstructuren. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur - ook op feestdagen.

11:00 Winterrit In de kerstvakantie rijdt de Jan Plezier winterritten naar de Slufter. Onderweg trakteert de koetsier op verse koffie, thee, chocomel, Texelse koek en warme Erwtensoep. Reserveren: 0620097793

Dominique Engers is zangeres en sneldichteres en is een van de deelnemer aan het virtuele Klifhanger #Kunsdt Festival op en rondom het Sommeltjespad. Naast haar nog meer dan 20 verschillende acts.