Anders bekeken...

Geef licht…


Ieder jaar is de Top 2000 heerlijk om te beluisteren en ook om zelf op te stemmen. En wat leuk dat mijn nummer 1 ook de nummer 1 is geworden. Een waar wonder. Danny Vera met 'Roller coaster', een prachtig lied, dat zelfs Queen met de Bohemian Rhapsody verdrongen heeft, hadden meer mensen als favoriet. Wij zagen Danny in de Flint in Amersfoort, zaten zelfs op de eerste rij, en hadden een korte conversatie met hem, een mooi mens.

Ik zet de cd vaak op, 15:30, koffietijd, even pauze, een boek en muziek. Naast me skarrelt Suzan, ze stapt net. Vorig jaar lag ze in de kribbe, in de stal van Jaap en Astrid en nu speelt ze met een houten kerstgroep. De herders, de schapen, Maria en Jozef met een kleine blote Jezus. Alles gaat door de kleine handjes. De engel voor op het dak vindt ze erg interessant. Ze pakt de gevleugelde fee er steeds af en probeert dan weer of ze vliegen kan.


Even later vliegt ook Jezus door de lucht, ze is er helemaal klaar mee, de schapen hup, over de grond, nu is het voorleestijd en ze duwt Nijntje in de sneeuw in mijn handen. Er wordt heel wat voorgelezen aan het kleine grut, en de opgroeiende kinderen lezen en leren op hun beurt weer nieuwe liedjes en verhalen.

De school 'De Vliekotter' liet een prachtig kerstspel, waar echt iedereen aan meedeed zien, met prachtige nieuwe liedjes, gefilmd op Youtube. Ik zie een hoop bekende gezichtjes, mooi verkleed voorbij komen, prachtig. Het buurmeisje komt binnen, de pakketpost heeft iets bij hen gebracht dat voor ons bestemd is. “Heeft u me gezien?”

“Jazeker Maria, ik zag je hoor, zwanger van kindje Jezus!” Ik lach naar haar, de mooie blonde lange lokken lagen over een blauwe soort duster en een rode jurk met een hele dikke buik. “Ik moest een bal onder mijn jurk stoppen, het was niet echt hoor”.

“Nou, het leek net echt hoor, fantastisch op de film, je deed het erg goed.” Ze lacht, en straalt helemaal. Stralen van licht in de donkere dagen. Oh we hebben ze in deze roller coaster zo nodig.

De geweldige zanger Stef Bos maakte een cd, gratis aan te vragen voor de kerst, met de titel: 'Geef licht'. Met daarop prachtige liedjes, vooral voor deze tijd. Hij geeft een concert op 14 December om 20:00 uur op hetzelfde podium als waar wij Danny zagen in De Flint te Amersfoort. Ik ga zeker kijken of luisteren op radio 5. Misschien ook een aanrader voor u als u tijd en zin heeft.


Voor Danny en zijn vrouw staat er nog meer in de sterren geschreven, na 4 jaar verlangen, verwachten ze nu een kerstkindje in de Zeeuwse stal. Een mooier licht kun je niet bedenken..


Jozien