VR 11 DEC

Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.

ZA 12 DEC

Op het virtuele #Kunsdt Festival beantwoordt Maarten van Rossem vragen die de Sommeltjes allang aan de allesweter van de Slimste Mens hadden willen stellen. Maar weet hij wel alles? En nog meer acts!!

9:00 BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie door het fraaie natuurgebied De Muy. Aanvang 9:00 uur vanaf de parkeerplaats hoek Muyweg en Zanddijk. Meer info en boeken op www.birdingtexel.com

9:00 Vogelherkenningsexcursie van 9.00-11.00 uur. Prijs: Volw. €20,- t/m 12 jaar €15,-. Opgeven: www.vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp. T 0222 316249

9:30 Beleef de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad bij Ecomare! Een interactieve belevenis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Koop vooraf je kaartje met tijdslot op ecomare.nl

10:00 Beklim de vuurtoren; vr-ma open van 10-17 uur. Koop een ticket met tijdslot op vuurtorentexel.nl en geniet van het uitzicht over Texel, de wadden en de Noordzee.

Marcella Kuipers is kunstenaar en werkt met film en video. Op het @Kunsdt Festival de film "1,5". Een dans geïnspireerd op de afstand die we van elkaar moeten houden... Maar er is meer: nog 22 acts!!

ZO 13 DEC

Joke Witte is een veelzijdig Texelse kunstenaar. Zij vertoont tijdens Klifhanger #Kunsdt Festival haar cut-out-, stop-motion filmpjes. Daarnaast kunt u nog meer dan 20 uiteenlopende acts meemaken!!

Dj's Marco van Sambeek en Barry Zegel doen voor Sompop mee aan het virtuele Klifhanger #Kunsdt Festival. Zij hebben voor de Sommeltjes platen gedraaid. Er zijn er over! Kom kijken! En 22 andere acts!

MA 14 DEC

Maaike Raaphorst is een jonge Texelse kunstenaar, die meedoet aan Klifhanger #Kunsdt Festival met een korte video 'Wat ik vind, wil ik houden'. Kunnen we land claimen? Daarnaast nog 22 acts!

9:30 Expositie in Juttersmuseum Flora: de containervaart. Leuke, gekke en bijzondere spullen, afkomstig uit overboord geslagen containers die zijn aangespoeld op het Texelse strand.Dagelijks te bezichtigen

11:00 In de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn is iedere maandag een grote rommelmarkt. van 11:00 tot 16:00 uur. De opbrengst komt ten bate van het onderhoud van het Hoornder kerkje.

DI 15 DEC

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.