Het voorlopig ontwerp van de reconstructie van de Postweg wordt voorbereid.
Het voorlopig ontwerp van de reconstructie van de Postweg wordt voorbereid.

Ontwerp reconstructie Postweg is in voorbereiding

De reconstructie van de Postweg start volgens de planning in de herfst van 2021. Het voorlopig ontwerp (VO) is bijna af en wordt begin 2021 gepresenteerd.

Bij het ontwerp zijn diverse specialisten zoals een landschapsarchitect en een verkeerskundige betrokken. Ook worden hierin wensen en suggesties van diverse belangenvertegenwoordigers meegenomen. Zo zijn onder ander de dorpscommissie Eierland en het luchtvaart- & oorlogsmuseum erbij betrokken.

Het VO wordt ook besproken met de gemeentelijke beheerders (riool- & groenbeheer) van de weg en het Hoogheemraadschap (HHNK).

De klimaatverandering en het ontbreken van zoet water zorgt voor een uitdagende situatie. HHNK grijpt de reconstructie dan ook aan om noodzakelijke wijzigingen in de waterhuishouding aan te pakken. Bedoeling is het zoete water op het eiland langer vast te houden door het water niet meer van zuid naar noord (gemaal) te sturen, maar meer van west naar oost. Concreet betekent dit dat er meer duikers onder de Postweg geplaatst worden. Er is ook overleg met nutsbedrijven om te inventariseren welke aanpassingen nodig zijn in hun netwerk.