Jan Kooij van de gemeente met bewoners van de Commandeurssingel.
Jan Kooij van de gemeente met bewoners van de Commandeurssingel. Foto:

Natuurspeeltuin verrijkt de buurt

In het kader van het project “Verrijk je buurt” van het Texelfonds begin van dit jaar, hebben bewoners van de Commandeurssingel een aanvraag ingediend om een natuurspeeltuin te maken in hun straat.


Het Texelfonds besloot om dit project te belonen en zodoende mocht de buurt twee speeltoestellen uitzoeken om de speeltuin meer een natuurlijk karakter te geven. Afgelopen vrijdag plaatsen de bewoners de speeltoestellen. De oude schommel wordt nog door gemeente Texel verwijderd. Hiervoor komt een schommel in dezelfde stijl terug.


De buurt laat weten zeer verheugd te zijn dat het Texelfonds deze kans heeft geboden. Met dank ook aan Jan Kooij en Kees Koopman van de gemeente Texel voor de goede samenwerking. “Jan Kooij, die ook het groen in Oudeschild behartigt, is een aanwinst voor het dorp en ook bij dit project nauw betrokken”, meldt Marjolein Schoo.


Voor het initiatief "Verrijk je Buurt" stimuleert het Texelsfonds in het kader van het 15-jarig jubileum Texelaars die hun buurt willen verbeteren met een goed initiatief, zoals aan de Commandeursssingel in Oudeschild. "We bieden advies en begeleiding om ideeën om te zetten in plannen. Voor goede plannen is ook een geldbedrag beschikbaar."


Meer informatie op www.texelfonds.nl.

Afbeelding