Radio Texel en het Rode Kruis maken samen een speciale uitzending.
Radio Texel en het Rode Kruis maken samen een speciale uitzending. Foto: Jeroen van Hattum

Serious Request Texel

Radio Texel maakt van vrijdagmiddag 18 tot en met zondagavond 20 december in samenwerking met het Rode Kruis een Texelse variant van Serious Request dat jaarlijks in december op 3FM wordt uitgezonden.

De lokale omroep en Rode Kruis Texel sluiten met de eigen actie aan op de landelijke actie van Serious Request die van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december op 3FM wordt gehouden. Serious Request staat dit jaar in het teken van de hulpverleners die zich inspannen voor de medische hulp aan mensen die zijn getroffen door het coronavirus.


Radio Texel en het Rode Kruis maken van 18 tot en met 20 december drie dagen lang overdag en in de avond radio waarin de impact van de coronacrisis op Texel aan de orde komt. Bedoeling is dat vrijwel elk uur een Texelaar aan woord komt om te vertellen wat de crisis het afgelopen jaar binnen zijn of haar organisatie voor invloed heeft gehad.


"Dan hebben we het over Texelaars uit bijvoorbeeld de toeristische sector, de zorg, de horeca, de sport, het culturele leven en de media", vertelt voorzitter Aad van Gils van Radio Texel, die de uitzending samen met Jolanda Dobber en Frank Scherphuis voorbereidt. "We bespreken ook wat de crisis voor iedereen persoonlijk heeft betekend." De Texelse variant van Serious Request wordt onderdeel van de al bestaande uitzendingen van de radio op 18, 19 en 20 december met de toevoeging dat er telkens een nieuwe gast in de uitzendingen te horen is. De omroep maakt de speciale uitzending vanuit de eigen studio in Den Burg waar alles bewust beperkt van omvang wordt gehouden. "We houden rekening met de coronamaatregelen. Maar dat is het mooie van radio, dat je ondanks een fysieke afstand via het geluid en het rechtstreekse contact gelukkig toch dicht bij elkaar kunt zijn."


Texelaars kunnen de komende dagen via WhatsApp gesproken berichten naar de radio sturen om mensen die hen hebben geholpen in de coronatijd te bedanken. Dat kan naar het telefoonnummer 06-83342739 waarna de gesproken berichten op de radio worden uitgezonden. Jolanda: "Het is ook een goed moment om zo tegen het einde van het jaar de emoties van 2020 nog even de revue te laten passeren en dan hopelijk af te sluiten."


De speciale uitzending begint vrijdagmiddag 18 december om 12:00 uur. Zondagavond 20 december wordt van 18:00 tot 19:00 een afsluitend programma uitgezonden. Radio Texel is te ontvangen via 106.1 FM en www.radiotexel.nl.