WOE 9 DEC

Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.


Bas Keijzer is een veelgevraagde Nederlands acteur. Hij speelde o.a. in Kruimeltje (bioscoop), Undercover (Netflix) en Ninja Nanny (Zapp). Op #Kunsdt te zien in een filmpje en te horen in een podcast!


9:00 Vogelherkenningsexcursie van 9.00-11.00 uur. Prijs: Volw. €20,- t/m 12 jaar €15,-. Opgeven: www.vogelexcursiestexel.nl of bij het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, De Cocksdorp. T 0222 316249


9:00 BirdingTexel organiseert een 2-uurs excursie op de noordpunt. Aanvang 9:00 uur bij de parkeerplaats Strandpaviljoen Kaap Noord, Volharding 4 - De Cocksdorp. Boeken op www.birdingtexel.com


9:30 Beleef de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad bij Ecomare! Een interactieve belevenis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Koop vooraf je kaartje met tijdslot op ecomare.nl


9:30 Expositie in Juttersmuseum Flora: de containervaart. Leuke, gekke en bijzondere spullen, afkomstig uit overboord geslagen containers die zijn aangespoeld op het Texelse strand.Dagelijks te bezichtigen


Wetenschapper Sjoerd Groeskamp wil visualiseren met een grappig doch wetenschappelijk verhaal wat de gevolgen zijn van de zeespiegelstijging. Met Veerle van Hek maakte hij een podcast met animaties.


DO 10 DEC

#Kunsdt Festival Anyway: a capella op het virtuele festival #Kunsdt in het bos. Anneke Brons, Irisabella Bakker en Ruthie Vazana zingen 3-stemmig, van klassiek tot rock en all-in between. En nog meer dan 20 acts.


10:00 Ontdek Schip in Zicht bij Kaap Skil. Texel speelde een centrale rol in de wereldhandel in de zeventiende eeuw. Ontdek hoe dit zit in Museum Kaap Skil, het meest veelzijdige uitje van Texel. Koop je kaartje online of bij de kassa.


Jaap Dros en Jan Kühne op #Kunsdt Festival! Muziek en poëzie. Jaap zingt zichzelf op gitaar begeleidend, 3 op muziek gezette gedichten van J.C. Bloem, hierbij muzikaal bijgestaan door Jan Kühne.


VR 11 DEC

7:00 Kunst in Schapenboet ‘Vischwijven’ is de titel van de nieuwe expositie van (Hendrikje) Ericka Voortman in de boet van Ruud Bakker aan het fietspad tussen de Mokweg en de Stolpweg bij Den Hoorn. Dagelijks, vrije entrée.


Ina Schrama is een Texelse verhalenverteller. Op het virtueel #Kunsdt Festival vertelt zij Op Sien Tessels het verhaal van de Sommeltjes. Maar zijn nog meer dan 20 totaal verschillende acts te zien!


9:30 Waarvoor ga jij naar Ecomare? Voor de zeehonden, de bruinvissen, de zeeaquaria of de tentoonstellingen in het museum? Bij Ecomare vind je het allemaal! Koop vooraf kaartjes op ecomare.nl/tickets.


13:00 Rebecca Geskus en Willem Broens doen samen mee aan het #Kunsdt Festival. Willem werkt met tekst en beeld; hij schreef een gedicht voor de hond Tess. Rebecca filmde 'Tess, 4 seizoenen in het Bossie'.