Bovenaanzicht van het bedrijf aan de Eendenkooiweg.
Bovenaanzicht van het bedrijf aan de Eendenkooiweg. Foto: Google Earth

College werkt mee doorstart Camp Silver naar Silver Garden

De gemeente werkt mee aan het wijzigen van de bestemming van Eendenkooiweg 2 (vh Camp Silver) in Oosterend van ‘Agrarisch-Oude land' naar ‘Bedrijf-Vab'.


In 2012 zijn de bedrijfsbebouwing en de bedrijfswoning verwoest. De herstart van het bedrijf heeft lang geduurd. Dit werd doorkruist door het overlijden van de eigenaar. De erven willen op het perceel blijven wonen en werken in de vorm van een kleinschalige bedrijfsvoering. Het perceel heeft de bestemming ‘Agrarisch-Oude Land'.


Het bestemminsplan biedt ruimte voor de wijziging, het beeldkwaliteitsplan wordt getoetst. Het perceel is dan (o.a.) bestemd voor: gebouwen en overkappingen ten behoeve van kleinschalige handels-, ambachtelijke- of bouwbedrijven, maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening, een kleinschalige paardenhouderij en andere bedrijvigheid.


Voor de bedrijfsvoering is een plattelandswoning toegestaan. Op het perceel komt het bedrijf "Silver Garden", met een praktijk voor hoef-bekapping en paardenomgangskunde. Geen manege en geen paardrijlessen. De grond, circa 11 hectare, houdt de agrarische bestemming.


Uit het erfinrichtingsplan blijkt dat er sprake is van een goede landschappelijke inpassing van erf, beplanting, verharding en bebouwing. De wijziging doet volgens het college geen onevenredige afbreuk aan de ontwikkelingsmogelijkheden van omliggende bedrijven, de milieusituatie, de woonsituatie, de verkeersfunctie, de natuurwaarden en de gebruiksmogelijkheden van de omliggende gronden.