Jordy Mauritsz en Melinda Kooger.
Jordy Mauritsz en Melinda Kooger. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuw restaurant in De Koog

Het is niet direct de meest florissante tijd om een nieuw restaurant te starten, maar Melinda Kooger en Jordy Mauritsz durven de stap te wagen.

De twee starten komende vrijdag 11 december met een eigen restaurant in Hotel Zeerust in De Koog op de plek waar eerder restaurant Passie van Mark Schoo was gevestigd. Hij gaat op een andere locatie verder.


Melinda en Jordy gaan in Hotel Zeerust aan de Boodtlaan aan de slag met Restaurant Kooger. Melinda, eerder werkzaam in de kinderopvang, werkte de afgelopen jaren al als gastvrouw bij Mark in het restaurant. Jordy werkte de afgelopen zeven jaar als kok bij meerdere restaurants op het eiland.


Het nieuwe restaurant is als gevolg van de coronamaatregelen vooralsnog alleen toegankelijk voor de gasten van Zeerust. Melinda en Jordy hopen op termijn echter ook voor iedereen geopend te kunnen zijn. De focus wordt volgens hen gelegd op betaalbare gerechten in het middensegment met veelal Texelse producten, zodat het voor iedereen aantrekkelijk is om langs te komen. "Daarbij houden we rekening met allergieën diëten." Jordy wil zijn Indische achtergrond een rol laten spelen op de menukaart en ze gaan buiten de kaart om ook sushi aanbieden.


De twee beginnen de komende weken in de middag met een borreluur voor de gasten van Zeerust gevolgd door het diner. In de maand januari is het hotel - en daarmee ook het restaurant - een maand gesloten en februari begint het weer.


"Hopelijk is er dan ook weer veel meer mogelijk in de horeca. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als mensen hier in de avond ook even wat komen drinken voordat ze De Koog ingaan."


De nieuwe eigenaren gaan vooralsnog met zijn tweeën aan de slag in het restaurant waar ze tot 35 gasten kunnen ontvangen: Jordy staat in de keuken en Melinda als gastvrouw in het restaurant.