Het fietspad langs de Zanddijk.
Het fietspad langs de Zanddijk. Foto: Intervisual Studio's

Bezwaarmakers tegen fietstraat

Zanddijk schieten alternatief af

Bezwaarmakers tegen de fietsstraat langs de Zanddijk zijn niet akkoord gegaan met de variant van het college om de fietsstraat in te korten tot het traject Muyweg tot de toegang van de daar gelegen vakantieparken. In deze variant zou het resterende deel van het fietspad, tot aan de Slufterweg, worden gerenoveerd.


Nu deze onderhandelingen zijn mislukt, is het wachten op het advies van de Commissie Bezwaarschriften over de ingediende bezwaren. Het college heeft al wel besloten om de bezwaren van een inwoner van Den Burg en twee eigenaars van een vakantiehuis aan de Zanddijk niet-ontvankelijk te verklaren. In het eerste geval wegens het ontbreken van een bij dit besluit betrokken belang, in het tweede geval omdat de termijn van indienen was overschreden en het ontbreken van een deugdelijke vertaling. De bezwaren van zo’n 40 andere indieners zijn wel ontvankelijk, het wachten is op de uitkomst.

Aanleiding voor deze heikele kwestie is het ontbreken van benodigde compensatiegrond, nodig als gevolg van verbreding van het fietspad tot 3,5 meter. Om dit probleem te verkleinen is het idee nu om het nieuwe fietspad geen 3,5 maar 3 meter breed te maken, dezelfde breedte als het nieuwe fietspad Hanenplas. Dat loopt tussen de Pontweg en de Zanddijk.