Gestolen fiets

De fiets even onbeheerd laten staan bij het terugbrengen van een karretje van Albert Heijn en hij was weg.

Het overkwam woensdag een Texelse vrouw nadat ze boodschappen had gedaan in Den Burg. Het lukte echter ook om de fiets weer terug te vinden nadat ze getipt was dat gestolen fietsen soms een paar dagen elders worden gestald om te kijken of er geen 'track- and tracing' in de fiets zit. Met 'track- and tracing' is het voor de eigenaar makkelijk te achterhalen waar de fiets is gebleven.

Met die kennis ging de vrouw met een paar anderen op pad langs andere fietsenstallingen in Den Burg waarna ze tot hun verrassing bij de fietsenstalling van de Aldi een stukje verderop de gestolen fiets zagen staan. Er was gemorreld aan het zadel waarbij was gekeken of de fiets 'track- and tracing' had. Dat was bij de gestolen fiets niet het geval. Na contact met de politie nam de vrouw de gestolen fiets zelf weer met zich mee.

Een van de betrokkenen liet weten dat het praktisch is om te beseffen dat een gestolen fiets eerst nog een paar dagen elders in de omgeving wordt gestald, voordat hij definitief wordt meegenomen. Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat het inderdaad vaker voorkomt dat gestolen fietsen eerst een tijdje elders staan voordat ze definitief verdwijnen.