Wat ik zeggen wou

Visserij


De krant van afgelopen dinsdag 1 december onder het kopje NIEUWS, “Zeer onzekere toekomst visserij". Dit vanwege wat de Brexit de visserij zal brengen, deal of no deal. Als vissers houd je je hart vast, wat zal het opnieuw aankaarten in het europarlement van de puls weer gaan doen?


Dan het voortdurend inleveren van visgebieden vanwege windenergie op zee, verboden gebieden en natuurorganisaties die alsmaar meer naar zich toe willen halen. Net daaronder op de zelfde pagina, “Proef golf energie een stap verder”. Weer een club die waarschijnlijk met veel subsidie ook weer een stuk van de visgebieden zal gaan claimen. Houd het nu nooit eens op. Ik weet genoeg op te noemen waar het geld beter besteed zal kunnen worden. Als je deze twee stukjes leest, dan word ik daar heel boos over.


De boeren weg, nertsen- en kalkoenhouders weg en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Innovatie is prima, maar ga van mijn part ergens op de oceaan je gang. Het gaat mij vreselijk aan het hart dat hardwerkende vissers al minder perspectief zien in het voortbestaan van het zo mooie beroep.


Hans Daalder