Boerderijenroute over het eiland

Dertien agrarische bedrijven houden zaterdag 19 december van 14:00 tot 17:00 uur open huis tijdens de Texelse Boerderijenroute. In verband met corona kan die alleen per auto worden afgelegd.


Welke bedrijven worden bezocht, blijft nog even geheim. Deelnemers aan de tocht kunnen door middel van foto's van boerderijen achterhalen welke bedrijven ze kunnen bezoeken. Op iedere boerderij is iets te beleven, te zien, te proeven of te ruiken. Wat blijft ook nog even geheim, zeker is wel dat deelnemers bijzondere ervaringen zullen opdoen. En wellicht zijn er ook boerderijen waar men iets meekrijgt. Ook dient men goed op te letten bij het bezoek. De organisatie heeft op iedere locatie nul, één of twee letters hangen. Wie van alle letters het juiste woord weet te maken, maakt kans op een pakket met Texelse landbouwproducten.


Om alles coronaproof te houden is het niet toegestaan bij het bezoek van de boerderijen de auto te verlaten. Het wordt dus een rondrit langs de boerderijen die vanuit de auto wordt beleefd.

De tocht wordt georganiseerd door een samenwerking van Agrarische Jongeren Texel (AJT), PR Landbouw, LTO en I Love Texel. Deelname kost €15,- per auto. Het aantal deelnemers is beperkt: vol=vol.

Informatie over aanmelding is te vinden op de Facebookpagina van Landbouw op Texel: https://www.facebook.com/landbouwtexel