Even pauze tijdens de marathon.
Even pauze tijdens de marathon. Foto: Aangeleverd

"Onverwachte aanmoedigingen"

Onverwachte aanmoedigingen langs de kant van de weg, zware momenten en uiteindelijk het passeren van de finish.

Riny Roeper, Clementine de Wit en Klaas-Pieter Zuidewind liepen afgelopen zaterdag onder bijzondere omstandigheden een marathon op Texel. De drie hadden zich ingeschreven voor de Run for KiKa Marathon die zaterdag zou worden gehouden, maar dat ging niet door als gevolg van de coronamaatregelen.

Clementine, Klaas-Pieter en Riny besloten de marathon, waarvoor ze sinds eind augustus gezamenlijk in training waren, op eigen initiatief te lopen. Dat was met begeleiding van Richard Bijpost op de fiets en twee loopvriendinnen die met de auto klaar stonden voor de verzorging. De route van 42,2 kilometer voerde langs het Krimbos, de vuurtoren, de molen van Het Noorden, Oost, Harkebuurt, Bargen, de Zaandammerdijk, de Limietweg en de Ruigedijk naar De Nederlanden.

"Vanaf daar gingen we verder via De Muy, De Slufter, opnieuw het Krimbos en Hotel Molenbos terug naar De Krim", vertelt Riny. "Rond de 30 kilometer was het even moeilijk en dat was bij De Muy en De Slufter waar we op ongelijk terrein liepen." Ongeveer 4,5 uur na vertrek waren de drie terug bij De Krim. "Het was mooi om te doen en ook erg prettig om onderweg onverwachte aanmoedigingen te krijgen van mensen langs de kant." Diverse Texelaars die zich hadden aangemeld voor de Kika Marathon liepen afgelopen weekend eveneens op eigen initiatief hun routes. De Run for KiKa Marathon zelf is verplaatst naar zaterdag 17 april 2021.