De parkeerplaatsen op de Groeneplaats verdwijnen binnenkort definitief.
De parkeerplaatsen op de Groeneplaats verdwijnen binnenkort definitief. Foto: Jeroen van Hattum

Herinrichting Groeneplaats gaat van start

Aannemer Strukton Civiel West gaat beginnen met de herinrichting van de Groeneplaats in Den Burg.

Het grootste deel van het werk bestaat uit het vervangen van de bestaande bestrating door een nieuwe bestrating om het plein een eigentijdse uitstraling te geven. Het werk wordt in fases uitgevoerd en is naar verwachting rond 1 april 2021 afgerond.


De 15 parkeerplaatsen die nu nog aan de Groeneplaats zijn verdwijnen bij de herinrichting. Dat is niet nieuw, maar een tijd geleden al besloten. Volgens de gemeente is het de bedoeling dat de 15 parkeerplaatsen op een gegeven moment terugkeren op of nabij de ijsbaan conform een eerder genomen raadsbesluit. Voordat het allemaal zover komt, wordt de planvorming voor de ijsbaan eerst met direct belanghebbenden besproken.

De invalideparkeerplaats tegenover de Chinees aan de Groeneplaats blijft wel bestaan. Op het terrein van de voormalige Kompasschool aan de Molenstraat in Den Burg is vooralsnog vervangende parkeerruimte. Daar kunnen 35 auto’s geparkeerd worden.


De markt op maandagochtend blijft tijdens de werkzaamheden gewoon op de Groeneplaats en in een deel van de Parkstraat. Strukton stemt de werkzaamheden volgens de gemeente af met de marktkooplieden en andere ondernemers in het centrum.


De herinrichting van de Groeneplaats volgt op de herinrichting van de Vismarkt die sinds een paar weken gaande is en waarbij het straatwerk is vervangen en op termijn een aantal bomen terugkeren op het plein.