Wat ik zeggen wou

Fietsstraat

Net als vele anderen maken we ons veel zorgen over de plannen voor een geplande fietsstraat op de Zanddijk. We bezitten er een familie huisjes we komen er bijna 40 jaar dus zijn ter plaatse goed bekend. Het fenomeen fietsstraat is een vaker gebruikt concept in stedelijke gebieden en het is een goede oplossing. Auto verkeer is er te gast. Fietsers hebben de maximale ruimte. Het is evident dat er qua natuur compensatie wat moet gebeuren als het fietspad vanwege de veiligheid breder gaat worden.

Wat ons verbaast is dat de meeste logische oplossing, het invoeren van eenrichtingsverkeer schijnbaar niet is overwogen. Ons advies is om vanaf het einde van de parkeerplaats bezien vanaf de Slufterweg tot de Muyweg eenrichtingsverkeer is te stellen, het wegdek de kleur van een fietspad te geven, de maximum snelheid terug brengen naar 30 km en snelheidsbeperkende te objecten plaatsen. Het zal wat extra borden vragen op de Postweg om de mensen op de gewijzigde verkeerssituatie te wijzen en mogelijk iets van een camera ter handhaving op de Zanddijk te plaatsen.

Namens de familie Chardon,

Op Texel; Zanddijk 308,

Rick Schepers


Reactie gemeente: Er wordt hier gesproken over een fietstraat waarbij ook eenrichtingsverkeer geldt. Uiteraard is het instellen van eenrichtingsverkeer evenals andere alternatieven aan de orde geweest in de gesprekken met belanghebbenden. Het instellen van eenrichtingsverkeer op de fietstraat wordt door de Fietsersbond als een niet veilige oplossing beschouwd. Ook vanuit diverse belanghebbenden wordt dit niet als wenselijk geacht.