Afbeelding
Foto:

Kimball Huigens

veelzijdig talent

Pianist en componist Kimball Huigens, zondag 27 december begeleider van Ekatarina Levental, is een veelzijdig muzikaal talent.


Huigens studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij deed examen eerste en tweede fase met Håkon Austbø als leraar. Daarnaast volgde hij lessen bij o.a. Bernd Brackman, Peter Feuchtwanger en Rudolf Jansen. Ook volgde hij in Berlijn masterclasses bij Yelena Richter, lerares aan het Moskou’s conservatorium.

Kimball geeft regelmatig concerten met zangers waaronder vele malen voor de Vrienden van het Lied. Hij werkt ook regelmatig als koorbegeleider en repetitor bij opera producties. Kimball speelt regelmatig kamermuziekconcerten met tal van solisten uit het Concertgebouworkest, het Mondriaan kwartet en met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Kimball speelt ook regelmatig pianorecitals met romantisch en modern solorepertoire.

De laatste jaren heeft Kimball meer tijd gemaakt om zijn eigen composities te schrijven en uit te voeren, waarvoor de plannen al lang liggen te rijpen.