Ekaterina Levental verzorgt een klassiek concert.
Ekaterina Levental verzorgt een klassiek concert. Foto: eric brinkhorst

Klassiek concert: verbeelding en beetje kerst

In de serie Klassiek op Texel zijn er op zondag 27 december in het Hoornderkerkje twee extra concerten.


“Podiumdier” Ekaterina Levental bezingt de Russische, Franse en Griekse volksaard in meesterlijke (volks)liederen van Debussy, Medtner, Ravel en Huigens. Aanvang 14:30 en 19:00 uur.


Ekaterina Levental is een bijzondere mezzosopraan, maar ook een briljant harpist, dito performer en actrice. De vocale en performerskanten van de in de jaren negentig uit Oezbekistan naar Nederland gevluchte zangeres krijgen tijdens dit concert in de Hoornder kerk in Den Hoorn op Texel alle aandacht met bijzondere liederen waarin de Russische, Franse en (via Ravel) Griekse geest rondwaart.

Ook ontbreekt Nikolai Medtner niet, voor wie Levental al jaren een lans breekt. Ook met het werk van Debussy, Ravel en Kimball Huigens, tevens begeleider van Levental, neemt ze de toehoorder mee naar een totaal andere wereld van pure verbeelding en nog een klein beetje kerst.

Toegangsprijzen: €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Maximaal 30 toeschouwers.

Uitsluitend online-bestellingen: www.ihms.nl/concerten. Géén voorverkoop noch voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk.