Patissier Sanne Kalf met haar showtafel vol delicatesse werkstukken.
Patissier Sanne Kalf met haar showtafel vol delicatesse werkstukken.

Patissier loopt heel anders door doe-het-zelf zaak

Kersvers patissier Sanne ging vier jaar geleden als leerling aan de slag bij Bakker Timmer. Ze volgde diverse opleidingen. Met het voltooien van de opleiding tot patissier (gespecialiseerd in luxe banketproducten) aan het Friesland College heeft ze nu het vierde en hoogste niveau bereikt.

“Als examenstuk heb ik een dessert-taart, meerdere soorten bonbons, gebak, een dessert en een luxe showtafel gemaakt. Voor dit werkstuk kregen we als klas opdracht iets te maken over het onderwerp “Global Goals”. Ik bedacht het thema “Samen tegen voedselverspilling”. Haar werkstuk is volledig eetbaar en opgebouwd uit drie soorten chocola: melk, puur en wit.

“Voor de handen maakte ik van etalagepoppen een mal en goot daar chocolade in. Voor de armen deed ik dat met buizen bij de Gamma vandaan. Voor de schijfjes sinaasappel gebruikte ik wieltjes, en ga zo maar door. Ik loop nu heel anders door zo’n doe-het-zelf zaak. Met behulp van de airbrush spoot ik met op kleur gemaakte cacaoboter kleur op de chocolade."

Het resultaat is een indrukwekkend showstuk boordevol details. Bea Timmer: "Ik zie Sanne bij ons wel nieuwe producten ontwikkelen.”