Nico Kremer is er klaar voor!
Nico Kremer is er klaar voor! Foto: Job Schepers

Texelse leerlingen met bondscoach Kremer op titeljacht in Utrecht

Leerlingen uit de eerste tot en met de vierde klas van de OSG gaan eind maart deelnemen aan een schoolvoetbalkampioenschap in Utrecht. Binnenkort begint 'bondscoach' Nico Kremer met het samenstellen van de selectie.

"Hartstikke leuk dit. We zouden natuurlijk al eerder meedoen, maar dat ging niet door vanwege corona. We hadden vorig jaar twee teams met leerlingen uit de eerste en de tweede klas en twee teams met leerlingen uit de derde en de vierde klas. Ook waren er twee meidenteams. We zijn nu druk bezig met een campagne om leerlingen op te roepen om wederom mee te doen."

Nico was in het verleden actief als trainer bij ZDH, Oosterend en bij Texel'94, maar deed al een tijdje niets meer op dit gebied. Het bleef kriebelen en dus ging hij met waarnemend-rector Corrie Eriks in gesprek. "Die was ook enthousiast en ik kreeg echt alle ruimte, hoe leuk is dat. In de provincie Noord-Holland is er niet echt animo voor schoolvoetbal en zodoende ben ik verder gaan kijken. Na wat bellen en mailen kwam dit op mijn pad. We zijn daar te gast, ze waren hartstikke enthousiast. Mede hierdoor hebben we al mooie tenues en alle materialen die we nodig hebben. Het lijkt me geweldig om uiteindelijk ook andere scholen naar Texel te halen. En om een landelijk schoolvoetbaltoernooi te organiseren, als dat allemaal weer kan met corona natuurlijk." Zodra alle teams bekend zijn, gaat hij wekelijks één keer per team meetrainen, het liefst onder schooltijd. "Maar hoe dat precies gaat, moeten we nog even bekijken. Maar dat komt wel goed. Ik heb er heel veel zin in. Ik heb ze nog nooit eerder getraind, dus ik weet ook niet wat ze wel en niet kunnen. De wedstrijden in Utrecht worden gespeeld met kleine doelen en zeven tegen zeven."


Naast het schoolvoetbaltoernooi in Utrecht wil Nico ook nog graag meedoen aan een schoolteamkampioenschap in Haarlem. "Maar dat moet echt een team worden met de beste voetballers van de school." Hij moet lachen als de verslaggever hem de bondscoach van het Texels elftal noemt. "Een beetje wel als je het zo bekijkt." De leraar uit Den Burg krijgt ondersteuning van Dirk Heijnen die al coördinatietrainer bij de atletiek is. "Anders sta ik steeds in mijn eentje met meer dan twintig leerlingen op het veld. Met Dirk erbij kunnen we de trainingen variëren."


Nico belooft de redactie vol voor de winst te gaan in Utrecht. "Daar gaan we natuurlijk altijd voor he"