College wil voortzetting van

Ondernemersfonds Den Burg

Het college wil het convenant met Winkelhart van Texel voor het Ondernemersfonds van Den Burg voortzetten.

Dat blijkt uit een voorstel dat komende woensdagavond in de raadscommissie met de politieke partijen wordt besproken. Voorstel is om in principe uit te gaan van een blijvend karakter van het Ondernemersfonds voor Den Burg en dat er om de vijf jaar op initiatief van het Winkelhart een evaluatie plaatsvindt over het convenant en eventueel gewenste veranderingen.

Voorstel van het college is ook om de wijze van financiering van het fonds (via reclamebelasting voor ondernemers in Den Burg) ongewijzigd te laten. Het Ondernemersfonds werd eind 2017 in het leven geroepen om ten goede te komen aan het centrummanagement van Den Burg.

Volgens het college zijn de activiteiten van Winkelhart van Texel, waar het fonds is ondergebracht, de afgelopen drie jaar van toegevoegde waarde geweest. Als voorbeeld noemt het college de plantenbakken bij de dorpstoegangen, de sfeerverlichting in Den Burg en een bijdrage aan de komst van het Glazen Paleis in het park. “Ook is gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking met horecaondernemers in Den Burg.”


Volgens het college kan Winkelhart van Texel door de verlenging van het convenant zich ook in de toekomst richten op centrummanagement en verder uitvoering geven aan evenementen, verfraaiing van het centrum, het aanbieden van diensten voor gasten en het verbeteren van samenwerking met ondernemers in de binnen- en buitenring van Den Burg.