Het ADAM Kwartet speelt 20 december in het Hoornderkerkje.
Het ADAM Kwartet speelt 20 december in het Hoornderkerkje. Foto: Foppe Schut

Kwartet legt verband tussen Haydn en Vasks

Voor Klassiek op Texel geeft het ADAM Kwartet zondag 20 december twee concerten in het Hoornderkerkje. Aanvang 14:30 en 19:00 uur.


Het ADAM Kwartet blijft trouw aan de essentie van het strijkkwartet en laat oud en nieuw op een harmonieuze wijze samengaan

Het nog jonge Nederlandse ADAM Kwartet zoekt naar eigen zeggen ‘met een frisse blik naar manieren om nieuwe perspectieven te bieden op het strijkkwartet en toch trouw te blijven aan de essentie van het genre’. Dat deze deels afgestudeerde studenten aan het Conservatorium van Amsterdam dit helemaal waar maken, bleek onder andere tijdens de jongste Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam.

Samen met Pavel Fischer, oprichter van het fameuze Škampa Quartet onderzochten de vier dames het verband tussen de Tsjechische taal en de Tsjechische muziek. Tijdens dit concert speelt het ADAM Quartet het opzwepende laatste deel van Fischers Eerste strijkkwartet als sluitstuk van een middag en avond waarin het verband tussen Joseph Haydn en Peteris Vasks duidelijk wordt. Een programma waarin oud en vrij nieuw harmonieus samengaan als twee kanten van dezelfde mooie medaille.


Toegangsprijzen: €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.


Uitsluitend online-bestellingen: www.ihms.nl/concerten. Géén voorverkoop noch voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk.